Un futur ple d’història

Pedagogium Cos té una història al darrere de tenacitat, de generositat, d’arrelament, de voluntat ferma i de passió per la docència.

L’escola va néixer a inicis dels anys seixanta, fruit de la tenacitat del seu fundador, el mestre i pedagog Josep Cos Ponsetí, que, amb l’ajut de la seva muller, Maria Sellarès Parellada I els seus dos fills, Magda I Pere, varen començar a donar classes a casa seva amb la intenció de cobrir les mancances educatives que hi havia en aquell moment a la vila de Sant Boi de Llobregat.

Josep Cos i Ponsetí (Vilopriu 1910-1980) va estudiar magisteri a Girona i va exercir de mestre a diferents escoles de la província. Alumne als cursos d’Innovació Pedagògica de la Generalitat de Catalunya durant la República, va fer amistat amb grans pedagogs de l’època.

Durant la Guerra Civil va conèixer la seva futura muller, Maria Sellarès, I en acabar el conflicte, van haver d’exiliar-se a França.
Després d’un temps separats en diferents camps de concentració, es varen establir a Saint Girons (Ariège). Aquí dirigiran l’Escola per a fills d’exiliats espanyols.

A les acaballes de la II Guerra Mundial marxen a Chambon Sur Lignon, on són educadors al Centree de la Creu Roja Suïssa per a nens i nenes orfes.

 

De retorn a Saint Girons neixen els seus dos fills, primer la Magda I després en Pere.
L’any 1949 tornen a Catalunya, primer a Vilopriu i més tard a Sant Boi, on Josep Cos serà mestre I director del Col·legi de l’Ateneu Santboià.

 

Finalment, als voltants dels anys 60, a petició d’alguns pares I mares i recolzat per la seva família, funda l’Escola Pedagogium Cos.

 

Des de llavors l’escola no ha parat de crèixer. Quan l’any 1980 en Josep Cos ens va deixar, la seva filla Magda en va assumir la direcció.

La Magda Cos i Sellarès dirigeix l’escola fins l’any 2011 I, acompanyada d’un equip d’excel·lents professionals, el Centre es fa gran, ampliant edificis I consolidant dues línies a Infantil i Primària i tres a l’ESO.

 

L’escola ha crescut molt, però des dels seus orígens aquest extraordinari equip humà ha mantingut ferm l’ideari del centre: escola catalana d’innovació pedagògica, amb un sol objectiu: FORMAR GRANS PERSONES.

 

La vocació familiar continua amb les seves filles, Àngels i Magda, a la direcció.

 

Avui dia el Pedagogium Cos és una comunitat educativa amb més de vuit-cents alumnes i seixanta professionals que vivim amb passió la difícil però sempre gratificant tasca docent.