Reprenem la festa de la Castanyada i Halloween a l’escola

Reprenem la festa de la Castanyada i Halloween a l’escola

Com aquest curs 2022-2023 hem començat sense cap restricció a les aules, s’ha pogut celebrar una Castanyada-Halloween com habitualment es feia.
A la Llar d’Infants, Infantil i Primària es dóna més importància a la Castanyada com a festa tradicional catalana i es deixa Halloween a un segon pla només per a Secundària. Les primeres activitats van començar el 27 d’octubre al matí quan els nens de la Llar i Infantil van fer panellets amb l’ajuda de 27 alumnes de segon d’ESO. Al llarg de la setmana, els alumnes de segon de Secundària van començar a fer paperines per les castanyes que es repartirien el divendres i els alumnes de diverses classes van decorar les aules.

El dia més important, el divendres 28, començava amb forces des de bon matí. La Llar Mireia va rebre la càlida visita de la castanyera amb la qual van ballar i segur que s’ho van passar la mar de bé. A Infantil tampoc va parar la festa i durant el matí van fer moltes activitats relacionades amb la castanyera i, sobretot, van ballar i cantar cançons adients al dia. A Cicle Inicial, van fer una activitat molt divertida que constava de trobar pistes amb els jocs que van anar a fent durant la jornada per trobar la sortida d’aquest Scape Room. I el gran esdeveniment del matí va ser, definitivament, l’obra de teatre de la castanyera realitzada pels alumnes de 5è que hi van deixar tota la suor pel seu estimat públic, els alumnes de P3, P4, P5, 1r, 2n i 3r de Primària.

Finalment, va arribar la gran tarda on cada curs va tenir uns moments especials. Els més petits de l’escola van venir disfressats de castanyers i castanyeres fent molta gresca. Tota Primària va baixar al pati a menjar castanyes, mentrestant 1r i 2n d’ESO van anar al camp de Rugby a celebrar Halloween i els alumnes de 4t d’ESO vam fer una festa benèfica per poder assumir costos del viatge de Roma de final de curs amb la participació dels alumnes de 3r d’ESO que també hi van venir i va ser una festa amb molts balls, celebració i menjar per tothom.

I per acabar el dia, l’AMPA de l’escola va organitzar, després de tres anys sense poder fer-ho, una xocolatada gratuïta. Van decorar el patí i van posar música. S’hi va servir xocolata i melindros per a tothom!!!!

Carla Moreno Martínez
Periodista de 4t ESO
Pedagogium Cos

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.